Илинден

Написи во кои што се зборува за националниот празник Илинден или се на било кој начин поврзани или ја допираат темата на овој празник во Крушево.

Илинденски коктел за нашиот Претседател

Buffet Table

Летото е на самиот врв. На тој врв доаѓа нашиот најголем празник Илинден. Оваа година имавме шанса да се покажеме во најдобро светло и да припремиме Илинденски коктел за нашиот Претседател. Овој празник е исто толку важен за државата колку што е важен за религиските институции. Одбележува неколку обиди за креирање на држава за Македонскиот народ. Првиот таков обид бил во 1903 година. Резултирал со првиот обид за демократија на Балканот. Била креирана држава со еднакви права за секој граѓанин.